ERZİNCAN / TERCAN - Tercan Yatılı Bölge Ortaokulu

Okulumuz 7. sınıf öğrencileriyle beraber Tercan Halk Kütüphanesi gezildi.

"Ormanlar geleceğe bırakılan en önemli mirastır!"

21-26 Mart Orman Haftası kutlu olsun.

Şbt

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yıldönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra, Valimiz Sayın Hamza AYDOĞDU'nun mesajı okul müdürümüz Ahmet POLATCAN tarafından, tüm öğretmen ve öğrencilerimize okundu.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri ve sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen "dönem sonu faaliyet haftası" kapsamında okulumzda çeşitli etkinlikler düzenlendik.

Ara

Yabancı ülkelerin ürünlerini kullanmak yerine, Türkiye´de üretilen ürünler ile bilinç sağlamak amacıyla Yerli Malı Haftası, 1946 yılından bu yana kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir.

Bizler de okulumuzda öğrencilerimizi yerli mallarına yöneltmek, tutumlu olma konusunda bilinçlendirmek amacıyla Yerli Malı haftasını tüm okul olarak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte kutladık.

Ekm

Okulumuz öğrencileri Atatürk'e mektup yazdılar.

Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir. (M. Kemal ATATÜRK)

Ekm

Bilişim Teknolojileri dersinde öğrencilerimize 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı temalı afişler yaptırılarak günün anlam ve önemini kavramaları sağlandı.

Ekm

Okulumuz Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-ge birimi tarafından yürütülen " Candır Can Hep Birlikte Okuyor Erzincan Projesine   9 ile 9.24 saatleri arasında kitap okuyarak katılım gösterdi.

Ekm

Okulumuzda öğrencilerimize Ekim ayı Değerler Eğitimi "saygı ve sevgi" temasına uygun animasyon filmi izletildi konu ile ilgili öğrencilerle fikir alışverişinde bulunarak konunun önemi vurgulandı.

Eyl

2023 yılı bursluluk sınavını kazanan öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Eyl

Okulumuzda ilköğretim haftası kutlama töreni şenlik havasında kutlandı.

Programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

2023-2024 Eğitim öğretim yılımız başlamıştır ve öğrencilerimize ders kitapları dağıtılmıştır.

Ağu

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerimizin yerleştiği okullar belli oldu.